Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Frederik von Arenstorff – en biografi
boglogo
Frederik von Arenstorff – en biografi
af Søren Chr. Sørensen
Bogen er på 254 sider.
Format: A5 .
Pris: 300 kr. (+ porto).


Frederik von Arenstorff – en biografi

Frederik von Arenstorff – en biografi


Frederik von Arenstorff (1626 – 1689) levede et meget dramatisk liv og var en betydelig aktør på svensk side i de to Karl Gustav-krige og på dansk side i Skånske Krig. Krige, hvor Danmark-Norges eksistens var truet. Dette er i sig selv en tilstrækkelig begrundelse for en biografi om Frederik von Aren­storff. 


Dertil skal lægges, at både Arenstorffs indsats og beskrivelsen af flere af begivenhederne selv i anerkendte historiske værker på væsentlige områder er både mangelfulde og fejlagtige. Det er derfor også et formål med denne biografi at gøre opmærksom på disse fejl og mangler, og det er mit håb, at professionelle historikere vil benytte denne biografi til at rette op herpå. 


De mest dramatiske begivenheder i Frederik von Arenstorffs liv finder sted i perioden 1657 til 1679. Det er en periode på 23 år. Blandt aktørerne i disse begivenheder er nogle af de mest farverige og omdiskuterede personer i Danmark-Norges historie: Corfitz Ulfeldt, Eleonora Christina Ulfeldt, Hannibal Sehested og Peder Schumacher Griffenfeld. I samme perioder optræder de dansk-norske konger Frederik III og Christian V samt svenskekongerne Karl X Gustav og Karl XI. Arenstorff har truffet dem alle. Et persongalleri og en tidsperiode, der kan levere stof til adskillige historiske romaner.


Målgruppen for bogen er derfor: historienørder med særlig interesse for svenskekrigene, historikere samt forfattere, der skriver historiske romaner.