Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Jeg kunne ikke, jeg ville ikke
boglogo
Jeg kunne ikke, jeg ville ikke
af Birthe Pedersen
Bogen er på 378 sider.
Format: A5.
Pris: 300 kr. (+ porto).


Jeg kunne ikke, jeg ville ikke

Den unge pianistinde Inger fra Aarhus rejser til musikkens hovedstad Wien i 1931 for at forfine sin teknik og lade sig inspirere af de verdenskendte virtuoser, der kommer til byen. Hendes fremtidsdrøm er at leve af sin musik. I Wien møder hun sin kommende mand, den ludfattige og temperamentsfulde ungarske violinist Sandor Ferenczy. 


Hendes velhavende forældre, overretssagfører og Ridder af Dannebrog Peter C.J. Stampe og hustru Else, modtager mange hårrejsende og detaljerede breve fra Inger. 


Der er mange dramatiske perioder i Ingers liv. Hendes far dør, og kort efter bliver hun gift med Sandor i Hjortshøj kirke. Med sit ja i kirken mister Inger sit danske statsborgerskab. 

Moderen Else er Ingers faste holdepunkt i hendes omtumlede tilværelse, og da familien er velhavende, kan Ingers mor støtte sin datter økonomisk. Det benytter Inger og Sandor sig hæmningsløst af.  

 

Inger og Sandor flytter til Berlin i 1939, da Sandor søger ind på den tekniske højskole for at uddanne sig til elektroingeniør. Hitler er i fremmarch, og Inger er øjenvidne til krigens grusomheder. Inger og Sandor lever i en evig angst for bombardementer. De mange søvnløse nætter i beskyttelsesrum og mangel på fødevarer gør, at ægteskabet knager, og Inger er på kanten af et nervesammenbrud. Ingers mor trækker i alle tråde for at få hende hjem.  

 

I bogen følger vi Inger, til hun lukker sine øjne for altid. Det er Inger og hendes daværende ægtefælles breve, dokumenter fra Rigsarkivet, pas, eksamensbeviser, adressebøger, fotoalbum og ikke mindst familie og venners fortællinger og oplevelse med Inger, der danner baggrund for denne spændende og bevægende bog.