Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Særkjærs Slægtshistorie
boglogo
Særkjærs Slægtshistorie
af Vagn Særkjær
Bogen er på 334 sider.
Format: 18,5 x 25,5 cm..
Pris: 250 kr. (+ porto).


Særkjærs Slægtshistorie

Særkjærs Slægtshistorie er enestående Det er første og eneste bog, som giver en samlet fremstilling af den tidlige, den store gamle og den nye Særkjær slægt. Bogen er blevet til på baggrund af omfattende forskning samt en række interviews med ældre i slægten og indsamling af data til slægtsoversigter, som rækker frem til nutiden.


Den tidlige, den store og den nye Særkjær slægt har alle fået deres navn fra gården Særkjær i Måbjerg ved Holstebro. En gård, som Kong Chr. 4. gav bystyret i Holstebro lov til at købe i 1634.


I bogen fortælles om bønder, gørtlere og købmænd i den tidlige familie. Du kan læse om den store gamle Særkjær slægt med rødder tilbage til fæstebonden Jens Willadsen, som blev født i 1630. En slægt, der voksede sig stor omkring Holstebro, i Gjellerup ved Herning, i Lemvig og Sønderjylland.

I 1876 kom en ny familie ind på gården Særkjær. Den blev tillagt navnet Særkjær. Børnene tog det til sig, og en ny Særkjær slægt opstod.


I bogen kan du møde en række hverdagens hædersmænd og kvinder, bønder og handelsmænd, som i generationer udfyldte deres plads, bar og bidrog til samfundet med engagement og flid.