Forside | Om forlaget | Aktiviteter | Links | Kontakt
Querinis forunderlige rejse
boglogo
Querinis forunderlige rejse
af Johannes Bredal
Bogen er på 130 sider.
Format: 21 x 21 cm..
Pris: 200 kr. (+ porto).


Querinis forunderlige rejse

”Querini´s forunderlige rejse – den kongelige sørøver og den kroatiske prins” er historien om tre personer, der på mærkværdig vis krydser hinandens spor. En italiensk adelsmand, Pietro Querini, den danske konge, Erik af Pommern og den kroatiske prins, Ivan Anz Franko.

Querini sejlede i foråret 1431 fra Kreta med en besætning på 67 mand og sit nybyggede skib lastet med 500 tons vin, krydderier og andre eksotiske varer med Brügge i Flandern som mål. Skibet kom ud for et uvejr i Atlanterhavet, blev blæst ud af kurs og forliste. Mandskabet måtte gå i bådene, der blev grebet af Golfstrømmen, som førte dem op til Lofoten i Nordnorge - mere end 100 km nord for Polarcirklen. Af besætningen overlevede kun 11, der blev skyllet i land på en lille ø, hvor de blev samlet op af lokale fiskerfamilier, som tog sig af dem, og hos hvem de overvintrede.

På hjemturen foråret 1432 kommer de 11 italienere til Sverige til borgen Stäkeborg, hvor den danske konge Erik af Pommerns høvedsmand er den kroatiske fyrstesøn Giovanni Franco, der nogle år tidligere var kongens rejseleder på en pilgrimsrejse til det hellige land og som belønning havde fået jobbet i Sverige.

Bogen fortæller historien om Querini´s forunderlige rejse og hjemrejse fra Lofoten til Venedig. Om Erik af Pommerns store rejse til Jerusalem, der gik via Venedig og var finansieret af bystaten, hvor Querini var medlem af senatet, og videre om kongens senere nedtur fra en position som Kalmarunionens regent til en tilværelse som kaperkaptajn med bopæl på Gotland. Endvidere om Giovanni Franco´s tid som kongens foged i Sverige og hans besøg af Querini og de øvrige overlevende fra forliset.